Naar de inhoud springen

Ik kon het niet laten

Ze zijn onweerstaanbaar voor mij. Ik moet er altijd even naar binnen. Zodra ik een voet buiten de deur zet denk ik er aan. Zal ik? Of houd ik me vandaag in?

Verslaving

Dit klinkt niet alleen als een verslaving. Het is het ook. Kringloopwinkels. Maar ik vaar er wel bij. Waarschijnlijk ben ik in denial maar wat kan mij dat bommen. Gister vond ik er deze heerlijke boeken. Allemaal gloedjenieuw! Het hele pakket voor het luttele bedrag van 12eu. Dat ik twee van deze al heb maakt me niet uit. Die geef ik dan wel aan iemand kado.

Mooie boeken

De prentenboeken van Elsa Beskow zijn me dierbaar. Als kind vond ik ze al prachtig. Als we in het bos waren keek in in elke holle boom in de vaste overtuiging dat daar de kabouterkindertjes woonden. En daar woonden ze natuurlijk ook.

Het jaar rond van Rie Kramer had ik vroeger thuis ook. Het is eigenlijk een soort kalender. Bij elke maand leuke plaatjes en gedichtjes. Lekker herkenbaar voor de kleintjes. Aha, nog een keer zomer en dan komt de herfst en dan ben ik jarig. Dat duurt dus een beetje lang maar niet zo heel erg. Hij ligt hier opengeslagen in de kast bij kersentijd want dat is het nu. Lekker pitten spugen. Oja, dat deden we vorig jaar ook. Wat was dat leuk. Maar misschien moet er binnenkort een 2.0 versie komen. Helaas doen de seizoenen het tegenwoordig niet helemaal meer volgens het boekje, lente in januari, sneeuw in april, herfststormen in mei en voorjaarsbuien in augustus en zomer in oktober.

De boekjes van Margriet Heymans vind ik briljant. Hele weirde surrealistische verhaaltjes soms op het venijnige af met grappige tekeningen maar ze lopen altijd goed af. Gelukkig maar. Verhaaltjes die veel vragen oproepen, je soms laten griezelen en veel aan de eigen verbeelding over laten. Ik hou ervan.

En dan Paul Biegel. De beste kinderboekenschrijver van de wereld. Die ik tot nu toe ken tenminste. Verplichte kost. Gewoon geniaal. Allemaal. Punt.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *