Naar de inhoud springen

Niet zweven maar weven

Een mooi projectje voor een druilerige zondagmiddag. Hoe maak je in 10 minuten een weefgetouw? Lees het en je weet het.

Dit weefgetouwtje kreeg Jonna voor haar verjaardag van een vriendinnetje. Ze had het samen met haar moeder gemaakt. Zo simpel en zo leuk dat ik het hier even deel. Loomen avant la lettre. Kosten 0,00. Grote voldoening.

How to

Men neme een houten doosje. Jas er een paar spijkertjes in, aan beide kanten, evenwijdig aan elkaar. Nu kun je je weefgetouw opspannen met een gezellig draadje heen en weer tussen de spijkertjes. Pak wol in leuke kleurtjes en een dikke naald. En weven maar. Om en om en om en om en om…Net zolang tot je het mooi genoeg vind. Heb je geen houten bakje voor handen? No worries, het kan zelfs met een schoenendoos. Knipjes er in. Opspannen en gaan.

Van je geweven lapje kan je weer iets moois maken. Een tapijtje voor in het poppenhuis? Een portemonneetje? Wandkleedje? Of gewoon niks. Zoals mijn kind. Die is er naar drie rijtjes wel klaar mee. Misschien gaat het ook wel meer om de handeling en niet om wat het uiteindelijk moet worden. Een heerlijk werkje om even tot haarzelf te komen na een lange drukke schooldag vol prikkels waarna ze weer ruimte heeft om te gaan spelen. Missie dus sowieso geslaagd.

Eerbied

Mooi side-effect: je kind leert hoeveel moeite het kost om zo’n kleedje te maken. Er werd vol eerbied naar het wollen kleed in de woonkamer gestaard. Zo hee! heeft iemand dat helemaal geweven? Met al die bloemen er in? Dat is echt heel knap!

BewarenBewaren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *