Naar de inhoud springen

Het is groen en het heeft wielen

Iemand zei een keer: ‘Iemands auto verraadt zijn zelfbeeld’. Ok. We hebben sinds vanmiddag een nieuwe. Wat zou het zeggen over ons? En, wat heeft een auto nou weer met spelen te maken? Alles!

Als je onze huidige auto ziet, dan heb je waarschijnlijk meteen een idee wat voor mensen we zijn. Of dat idee klopt is een tweede maar opvallend is hij zeker. Het is een rode Volkswagen T4 met witte achterklep (hoe dat komt is een verhaal op zich maar het was iets met ondergetekende en een betonnen paaltje dat iemand opeens had neergezet) zelfgeknutselde gordijntjes, roest, veel roest en een paar deuken.

 

Iedereen herkent ons meteen aan dit rode gevaarte. We kregen van verschillende kanten al voorzichtige vragen: ‘Zeg, wat is eigenlijk jullie idee over deze auto?’ of: ‘Wat voor auto willen jullie hierna eigenlijk nemen?’ Hoezo?! is er iets mis dan met deze? Met ons zelfbeeld is in ieder geval niks aan de hand want wij zagen het probleem nog niet. Het is een prachtige auto, niks om je voor te schamen. Behalve dan misschien voor de dieselwalm. Je kunt klimaattechnisch gezien waarschijnlijk nog beter een retourtje Bali nemen dan met dit ding een rondje A10 rijden. Kuch…

 

Afijn. Het werd tijd voor een nieuwe. En, wat hebben we gekocht? Exact dezelfde maar dan in het groen, met vier in plaats van met twee slaapplaatsen en met zonder roest. Extra werptentje erbij en we zijn helemaal klaar voor een leven als nomade.

 

Waarom? Omdat de kinderen naar mijn mening te weinig buiten spelen zonder ouderlijk toezicht. We wonen in een appartement in de stad met drukke straat voor de deur en weinig groen in de buurt. Er is een park maar dan moet ik mee. Hoe fijn is het juist om met blote voeten in het gras te rennen zonder volwassenen om je heen die de hele tijd nuttige tips geven. Wel hebben we zee, bos en weiland op minder dan een uur rijden afstand. Dus, komt het bos niet naar ons dan komen wij naar het bos. Zomaar op een vrijdagmiddag uit school. Met de zaterdag er aan vast. En de zondag ook. Omdat ik ze dat gun.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *