Naar de inhoud springen

Zucht, het is vakantie

Oh jongens, die laatste vakantiedagen. Pappen en nathouden is het hier. Mama, mogen we tv kijken? Mama, mogen we op de Ipad? Mama, mogen we snoep? Repeat. Ik ben de wanhoop nabij maar ik blijf ademen. Maandag is het zover: school begint weer.

Het lijkt wel alsof hersens de neiging hebben om te krimpen als ze een tijdje minder worden gebruikt. Normaal kunnen de kinderen echt best goed zelf spelen, hebben ze leuke ingevingen en lossen ze zelf hun ruzietjes op. Maar nu, de laatste week van de zomervakantie is de koek op. Tekenent was het gesprekje dat ik met zoonlief had na de achtentwintigste escalatie. Ik (heel pedagogisch): “ach, wat een boosheid en verdriet zie ik. Volgens mij voel jij je heel erg naar. Klopt dat? En, wat zou je nu helpen?” T: “Jaaaaaaaaa! Het is heeeeeel erg naar. Het enige wat mij nu zou helpen is de hele dag TV kijken en daarna op de Ipad.”

Krimpende hersenen

Dus. Dat was het teken voor mij om in actie te komen. “Kom, we gaan samen je kledingkast eens uitmesten. Er ligt vast heel veel in dat je niet meer past. Je bent zo hard gegroeid op de camping.” Uiteindelijk lag daar een berg kleding. Wat nog heel en mooi is mag naar de ruilwinkel en de kapotte dingen zijn om mee te knutselen. Resultaat: een walvis, een kat en een hoop lol. Daarna mocht natuurlijk netflix aan. Heel lang.

 

  

Hoe maak je dit?

  1. Pak stift en papier en maak een mooie kras. Bekijk je kras eens goed. Op welk dier lijkt dit het meest? Maak de lijn dik van je dier.
  2. Pak een stapel oude kleding en misschien nog wat meer lapjes. Knip je diervorm uit. Maak hem zo gek of zo simpel als je zelf wilt.
  3. Naai hem in elkaar op de naaimachine.
  4. Vul je dier op met oude t-shirts.
  5. Eventueel nog wat versieren met kraaltjes of knoopjes.
  6. Tadaaa! Hier is je eigengemaakte oude-kleding-lappendier. Knuffelen maar!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *