Naar de inhoud springen

Sint met zonder speelgoed – Tip 1

Het is onwaarschijnlijk warm. De kinderen gaan nog steeds met zonder jas naar school. Toch is het al oktober. De sint komt eraan én kerst én ook nog een verjaardag in november. Eigenlijk wil ik er nog helemaal niet mee bezig zijn. Ik hou van nazomer en ik haat geregel. Maar juist daarom – om het ontspannen te houden – denk ik er nu al aan: de sint, en al zijn kadootjes.

 

Pure chantage

Ik ben dol op kadootjes. Ik vind het heel leuk om ze te krijgen maar ik vind het nog veel leuker om ze te geven. Om precies datgene uit te zoeken wat iemand echt blij maakt. Daar is helemaal niets onbaatzuchtigs aan. Ik houd niet alleen van kadootjes, ik houd ook van complimenten: “Naaaah, dat had je nu echt niet hoeven doen.” En: “Hoe wist je dat! Wat lief!” I love it. Niets onvoorwaardelijks aan. Pure chantage. Maar zo niet Sint Nicolaas. Die houdt echt van alle mensen. Die wil oprecht leuke kadootjes geven aan iedereen, gewoon omdat hij ervan geniet als iedereen geniet. Daar hoeft hij helemaal niets voor terug. Hij weet alles van je, maar veroordeelt niemand. Hij geeft zonder voorbehoud. Zo is hij gewoon.

 

Leuk, lief én duurzaam

Prachtig. Maar hoe dan? Ik wil geen onnodige zooi in huis en ik wil ook niet dat iemand anders de prijs betaalt. Dat wil zeggen, iemand in een lagelonenland, de oceaan, de dieren of mijn achterkleinkinderen. Leuk, lief én duurzaam dus – en als het even kan niet alleen speelgoed. Vandaar dus dat ik nu al begin. Het is niet effe naar de Intertoys, mandje volladen, door naar de inpakservice en klaar. Wat doe ik dan wel?

 

De komende weken post ik hier tips en laat ik zien wat ik zelf op de kop heb getikt. Hier alvast de eerste:

 

Tip 1

Begin op tijd

Dit is natuurlijk een wijd open deur maar in de praktijk een lastige. Toch doe ik het. Het scheelt een hoop stress op het laatste moment. Ik heb altijd al een voorraadje kadootjes liggen op een geheime plek. Ik hou een lijstje bij van wat ik voor wie heb en wat het kostte. Anders vergeet ik het, zo houd ik de kosten binnen de perken en weet ik wat ik nog zoek.

 

Vandaag heb ik deze dingen gevonden bij de kringloop:

  1. Een schaakspel. Helemaal nieuw, nog in het folie. Zoon T is de laatste tijd geobsedeerd door schaken. Hij heeft het in de zomervakantie gezien en wil het nu de hele tijd doen. Dit is het perfecte schaakbord. Hij is klein, dus makkelijk op te ruimen. De stukken prik je in het bord. Zo kunnen ze er niet zomaar afgemaaid worden, per ongeluk of tijdens een woedeaanval en je kunt het in een hobbelende auto spelen.
  2. Een dierenboek. Altijd goed. T is niet alleen geobsedeerd door schaken maar ook door dieren.
  3. Een dierenkwartet. Top als schoenkadootje.
  4. Yes, yes, yes! Deel 1 van de Kleine Huis-serie.
  5. Een houten doosje met toffe blokjes. Bestemming nog onbekend maar dit soort dingen komen altijd van pas.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *