Naar de inhoud springen

Sint met zonder speelgoed – Tip 3

Het heerlijk avondje nadert met rasse schreden. Dus vandaag tip 3: maak zelf een kado.

De voorbereidingen zijn hier in volle gang. De lootjes zijn getrokken, de la met kadootjes puilt intussen uit en er wordt druk geklust aan de sintkado’s voor op school. Een bijzonder omslachtig maar geweldig leuk gebruik op vrije scholen. De ouders maken zelf het sintkado voor hun eigen kind. Elk kind krijgt dus iets unieks dat speciaal voor hem of haar is gemaakt. Wat een stress maar het is het allemaal waard. Vorig jaar heb ik dit gemaakt voor mijn zoon die toen nog in de kleuterklas zat.

Een beweegbare wandplaat. Nooit van gehoord, nog nooit figuurgezaagd (ge-figuurzaagd? geen idee) en, wat moet je eigenlijk met zo’n ding? Maar wat is hij leuk geworden. Hij vond zijn eigen de mooiste van de klas. “Wat leuk dat Sinterklaas er voor mij een met een beer heeft gemaakt! Dat is precies mijn lievelingsdier. Hoe wist hij dat?” Dus dit is tip 3.

Tip 3: maak zelf een kado

Natuurlijk heeft niemand hier tijd voor. Ik ook niet, maar ik probeer het toch om naast de verplichte schoolkado’s zelf iets te klussen. En, komt het dit jaar niet af, dan geef ik het gewoon volgend jaar. Ik geloof dat als je iets zelf maakt de ontvanger de liefde en aandacht voelt die er in zit. Wow, iemand heeft zo veel moeite voor mij gedaan. Ik moet wel heel waardevol zijn.

Daarbij ben je natuurlijk zo trots als een pauw dat je helemaal zelf iets hebt gefixt. Dat is echt een ander gevoel dan als je helemaal zelf iets hebt gekocht. Daar kan echt geen avondje netflixen tegenop. Ik ben nu bezig met het haken van een babymuts en een haarband. Er staat ook nog een poppendekentje op de planning van een oud wollen babydekentje. Ik lach keihard om mezelf want ik kan helemaal niet handwerken. Dat heb ik pas gisteren geleerd tijdens een workshop. Vreselijk dat precieze. Net als bakken, daar heb ik ook al zo’n hekel aan. Ik ben meer van grote stappen snel thuis. Maar nou èn. Let’s do this! Tijdens het haken luister ik naar inspirerende podcasts. Twee vliegen in een klap. A-je-to!

 

Een podcast die ik onder andere volg is deze: De kolkshow  Dit is een in oktober 2018 gestarte serie ongehaaste gesprekken met boeiende mensen over geloof, creativiteit, ondernemerschap en alles wat er tussen in zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *