Naar de inhoud springen

De Tour

Eindelijk vakantie. Ik weet niet waarom maar elk jaar trap ik er weer in. De weken vlak voor de zomervakantie zijn op de een of andere manier de drukste van het jaar. Of misschien is het niet echt zo maar voelt het gewoon zo. Zoiets als ‘gevoelstemperatuur’. Het is 5 graden celsius maar het voelt als Noordpool.

Luieren

In ieder geval, het is nu klaar. Voorlopig even geen broodtrommeltjes, racen naar de sportclubs, afstemmen wie wie waar vandaan haalt en waar heenbrengt en welke oppas wanneer komt en waarom en oja, jij zou toch koken? Heerlijk. De eerste dagen is het even wennen om geen programma te hebben maar zo langzaamaan komen we er in. Lekker luieren. Voorlopig gaan we nog niet weg. Eerst maar eens genieten van ons fijne huis en de zeeën van tijd.

Geen Italië

Dit jaar had ik ook helemaal geen zin in verre autoritten naar veel te warme campings. Om daar aangekomen voornamelijk achter een dreumes aan te rennen die binnen drie tellen of in het water of in de brandnetels ligt. Het Italiëplan is dus last minute afgeblazen. Ik ben dol op Italië. Daar niet van. Het is zelfs mijn lievelingsland. Maar nu gewoon even niet. We blijven in Nederland. Italië loopt niet weg.

Familieberaad

We hebben met de kinderen een familieberaad gehouden over de vakantie. De vraag was: wat is deze vakantie belangrijk voor jou? Verschillende dingen kwamen er uit: zwemmen, spelen met mijn vrienden, logeren bij oma, me time (dat was ik), lekkere dingen eten, geld besparen, avonturen beleven en nog zo wat dingen. Uitendelijk kwamen mijn dochter en mijn man met het briljante idee dat al deze dingen bij elkaar brengt: De Topotour!

De Topotour

Jonna heeft dit jaar voor het eerst topografie gehad op school en was daar heel enthousiast over. Het leek haar geweldig leuk om een reisje langs alle provincies te maken. Ze had de kaart al getekend. Samen met mijn man heeft ze een lijstje gemaakt welke plekken we in ieder geval moeten bezoeken. Deze week gaan we de route uitstippelen op de kaart. Hij hangt al klaar op de deur van de voorraadkast zodat we er elke dag even naar kunnen kijken. Ik heb er zin in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *