Naar de inhoud springen

Boxed up

Hier een blog zonder tips. Ik kan geen tips meer zien. Sowieso heb ik geen tijd om ze uit te voeren. Ik zit namelijk thuis omdat mijn werk per direct stil ligt met drie kinderen en een thuiswerkende man. Dat laatste is al een uitdaging op zich. Hij zit verschanst in onze slaapkamer achter een tuintafeltje. Onze slaapkamer is op het toilet na de kleinste kamer van het huis en mijn man is twee meter. Dus beeld je dat maar even in. Opgevouwen achter zijn laptop.

De eerste week lag ik elke avond tegelijk met de kinderen op bed. Kapot was ik. Ik ben nu eenmaal introvert dus echt niet dol op gezelschap de hele dag. Dan ben ik ook nog flink door de mand vallen bij mijn kinderen: ‘hahaha, mama snapt de breuken zelf ook niet en van het fokschaap heeft ze nog nooit gehoord.’ En, last but definitely not least, een rondrennende peuter de hele dag. De hele dag, elke dag! Gastouder is ook dicht.

Maar zo gaandeweg hebben we wel een modus gevonden en begin ik zelfs te genieten van de voordelen. Geen clubjes, speelafspraakjes gereduceerd tot een vriendje per persoon, geen keuzestress want er is toch niks te doen, schoolwerk gaat tien keer zo snel als op school zo met individuele aandacht en minimale afleiding. Ik voel me net een ingebakerde baby.

We hebben een dagritme ingevoerd, om niet te zeggen regime, en dat bevalt heel goed. Het geeft duidelijkheid en houvast voor de kinderen én geeft ruimte voor mezelf. Doordat de kinderen weten dat, hoewel ik de hele dag thuis ben, toch niet 24/7 beschikbaar ben moeten ze soms zelf door hun frustratie en verveling heen zien te komen. Daar help ik ze nadrukkelijk niet mee. Ik heb precies hetzelfde! Lukt niet altijd hoor, maar vaak pakken ze uiteindelijk toch een projectje op. Of lezen ze zuchtend nog een keer de instructie van meester of juf en lukt die som opeens wel. Voor mij ook een geweldige oefening in loslaten en frutratietolerantie. Oef!

Jonna is haar hele kamer gaan verbouwen en schilderen. Tobias heeft bedacht dat hij wel muizenvallen kan gaan maken en verkopen en Leon hebben we maar in een doos gezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *